Sałatka jajeczna w makaronie

Jak zrobić ciekawą opcję sałatki? Sałatka jajeczna w makaronie to świetny pomysł na smaczną i atrakcyjnie wyglądającą przekąskę na każdą imprezkę. Sałatka jest bardzo syta i pożywna. Przygotowanie jest proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt. Sami sprawdźcie 🙂 Składniki: 1 opakowanie makaronu duże muszle 10 jajek 100-150 g szynki 1 pęczek szczypiorku…

Czytaj więcej

Domowe bułeczki mini pizze

Mini pizze to drożdżowe bułeczki zrobione z podstawowego ciasta na pizze, z różnymi dodatkami. Mogą stanowić świetną przystawkę na domowych imprezach 🙂 Poprzez różnorodność dodatków zapewne każdy z gości znajdzie coś dla siebie. Składniki: 400 g mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 25 g drożdży świeżych Pół łyżeczki cukru 2 łyżki oleju Szczypta soli Przyprawy:…

Czytaj więcej

Galareta z indyka

Jak zrobić galaretę z indyka? Galareta z indyka jest bardziej aromatyczna w porównaniu do galarety z kurczaka, a tak samo smaczna i dietetyczna. Nadaje się świetnie jako przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy, nadaje się również do podania na śniadanie czy kolację.   Składniki: 2 golonka z indyka ze skórą Zestaw warzyw do rosołu: marchewka, por,…

Czytaj więcej

Tatar wołowy

Jak przygotować tatar? Tatar wołowy jest sporządzany na bazie drobno siekanej lub mielonej wołowiny. Jako osoba ceniąca sobie prostotę w kuchni i szybkość gotowania zawsze używam do przygotowania mięsa zmielonego. Użycie maszynki do mielenia skraca czas wykonania tej przystawki, a moim zdaniem nie ujmuje mu smaku. Do przygotowania tatara potrzebne będą: nóż, deska, maszynka do…

Czytaj więcej

Koreczki z sera pleśniowego

Jak zrobić szybkie koreczki na przystawkę? Koreczki z sera pleśniowego to błyskawiczna do przygotowania przekąska na każdą imprezę czy niespodziewanych gości. Idealnie nadają się do podania wraz z lampką wina. Do sera camembert pasują zarówno wina białe jak i czerwone. Czas przygotowania – 10 minut Składniki: Opakowanie sera pleśniowego typu Camembert lub Brie Czarne oliwki…

Czytaj więcej

Drożdżowe zawijasy z kabanosem

Jak zrobić drożdżowe zawijasy z kabanosem? Drożdżowe zawijasy z kabanosem to przekąska, którą możemy bardzo szybko przygotować i podać podczas przyjęcia lub też zabrać ze sobą do pracy. Przygotowuje się je na bazie ciasta do pizzy. Na przygotowanie ciasta należy przeznaczyć około 1 godziny. Potrzebujemy odpowiednich składników, miski, bawełnianej ściereczki. Składniki: 200 g mąki pszennej…

Czytaj więcej

Tortilla nadziewana – przekąska a może kanapka?

Jak przygotować przekąski – kanapki z placków tortilli? Przystawka z tortilli – Jak zrobić najszybszą przekąskę dla niespodziewanych gości czy też ciekawą kanapkę do pracy? Świetnym rozwiązaniem będzie wykorzystanie gotowych placków do tortilli, które można kupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Taki placek wystarczy posmarować ulubionym serkiem – naturalnym lub smakowym, rozłożyć liście salaty, dołożyć…

Czytaj więcej