Ryba zapiekana na warzywach

Jak upiec rybę w piekarniku? Ryba zapiekana w piekarniku na warzywach jest bardzo smaczna, a do tego ma mało kalorii. Do przygotowania takiej ryby można używać ulubionych warzyw, nadaje się praktycznie wszystko co mamy w lodówce. Rybę najlepiej sporządzić z filetów ryb morskich. Czas przygotowania około 1 godziny, w tym czas marynowania i pieczenia. Składniki:…

Czytaj więcej

Miruna smażona

Jak przygotować mirunę? Miruna smażona w sposób tradycyjny jest dobrym pomysłem na szybki i smaczny obiad.Nie jest to najzdrowsza forma przygotowania ryby, ale raz na jakiś czas można pozwolić sobie na taką formę. Miruna patagońska należy do chudych ryb z rodziny dorszokształtnych o białym, delikatnym i kruchym mięsie. Jest to ryba mająca mało kalorii, ale…

Czytaj więcej

Makaron z łososiem

Jak przygotować makaron z łososiem w sosie koperkowym? Makaron z łososiem to propozycja na wykwintne danie obiadowe. Delikatne mięso z ryby, delikatny sos koperkowy i niebieski ser pleśniowy. Składniki: 500 g surowego łososia 1 opakowanie śmietany 30 % 1 pęczek koperku 1 opakowanie sera pleśniowego typu lazur 1 opakowanie dowolnego makaronu 2 łyżki masła Przyprawy:…

Czytaj więcej

Łosoś z masłem koperkowym

Jak przygotować smacznego łososia? Łosoś z masłem koperkowym jest daniem bardzo prostym do przygotowania, a do tego bardzo smacznym i zdrowym. Łosoś to szlachetna ryba, bardzo lubiana przez konsumentów. Należy do ryb tłustych, czyli dość kalorycznych, ale zawierają dużo pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, witaminy D, egzogenne aminokwasy oraz sporą ilość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.…

Czytaj więcej